פעמיים ביופסיה באותו נגע שקבעו בדחיפות להסיר

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

30/11/2020 | 11:10 | מאת: יוסף המספר 11

מטופלת בגיל 81 מגיעה לבית חולים בעפולה ב 5.7.2020 לבצע ביופסיה בנגע בבטן. 21.9.2020 בביקור ביקורת מוסרות 2 רופאות "חייבת להסיר את הנגע כמה שיותר מוקדם" אפילו מחר. מגיע זימון לניתוח ובזימון כתוב שזה דחוף, 16.11.2020 הניתוח. בטפסים שנמסרו לפני כניסה לניתוח כתוב: הסרת נגע גדול בדחיפות!! ואותיות לטיניות. כתוב שהניתוח ייקח 20 דקות. המטופלת יוצאת אחרי 9 דקות ואומרת שעשו שוב ביופסיה. המנתח שאל אותה אם היא רוצה ביופסיה. מה. לא כתוב לך על המסמכים של הצוות הרפואי שחייב ניתוח דחוף? זו לא שאלה של העדפה של המטופלת שסובלת מצרות ללא הפסקה. אז מה? שוב ביופסיה ב 3 נקודות? שוב יזמינו לביקורת ושוב יגידו ניתוח דחו. וישאלו גם "למה עוד לא בוצע ניתוח"? וככה הנגע הזה נשאר עוד חצי שנה על הגוף מאז שנקבע שזה דחוף? נעשתה פניה למנהל המחלקה על העניין והשקט ואי מתן תשובה אומר הכל. כולל פניות הציבור של בית החולים.

שלום רב, אני מבין את מצוקת כותב המכתב. אך המדור הזה נועד כדי לפתור בעיות בתחום הרפואה הפלסטית הקלינית, ולא בעיות פרוצדורליות. הפניות שנעשו על ידך למנהל המחלקה ולפניות הציבור אמורות להניב עבורך את התשובות המדוייקות. מאחל לך ולמקורביך רפואה שלימה.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית