ניתוח הסרת שומה מהפנים

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

09/05/2020 | 22:15 | מאת: ח

שלום רב, בני בן ה3 אמור לעבור בקרוב ניתוח להסרת שומה מולדת מהפנים. אורך הנגע כחצי ס"מ. הכירורג הפלסטי שוחח איתנו על הוצאת תפרים שבוע לאחר הניתוח. שאלתי היא - האם הכרחי לתפור בתפרים שאינם נספגים כאשר אלה הם התנאים (בהתחשב בגיל הפעוט, גודל הנגע ומיקומו) או שבד"כ קיימות אופציות שונות (אולי אפילו תפר תת עורי?) תודה רבה על המענה ורק בשורות טובות

שלום רב, ככלל,תפרים נספגים עלולים לגרום לצלקת פחות טובה, בעקר אם הם חיצוניים. תפרים חיצוניים אומנם דורים הרחקתם אחרי 7-8 ימים, אך אם מניחים שעה לפני כן קרם אמלה, ההליך איננו מורגש. לעיתים עושים הרדמה קלה (אם יש תפרים רבים). אבל בכל מקרה יש לשקול את מכלול המרכיבים כדי להגיע לשיטה שמתאימה לנסיבות.

10/05/2020 | 10:00 | מאת: ח

תודה רבה על המענה המפורט והמהיר מעריכה מאוד

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית