הסרת כתם עור בשוק של הרגל

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

30/09/2012 | 22:44 | מאת: דפנה

היי ותודה מראש, היה לי מן כתם על השוק של הרגל צבע וורד/סגול/חום כמה שנים. הכתם לא גדל לדעתי באותו גודל. נדמה לי שאולי זה ממכה שקיבלתי, אולי. מדי פעם גירדתיוכל פעם צמח עור קשה כמו גלד. הלכתי לכירורג פלסטי אמר שאני יכולה לישון טוב בלילה וקבע לי תור ל-3 חודשים. בשבוע שעבר הוצאתי. הוא עשה לי זריקה ואם סכין חתך מסביב ושלח לביופסיה. אמר להוציא את התחבושת אחרי 4 ימים ולשטוף רק אם מים וסבון. כשהוצאתי את התחבושת קיבלתי שוק. כל האזור מסביב אדום חזק וגם האזור למטה כמעט עד כף הרגל וגם כתמים כחולים כמו שטפי דם. בסך הכל זה ארך כמה דקות והאזור נראה כאילו עברתי ניתוח של כמה שעות. בנוסף היו לי כאבים חזקים באזור ואף מקרין לי במפסעה. עד עכשיו כואבת לי המפסעה או שזה צירוף מקרים. כי הכאבים במפסעה התחילו לי כבר למחרת. שאלתי בבקשה, האם ככה זה אמור להיות? נראה נורא כאילו נפלתי וכל המקום פצוע. בעבר הורידו לי 3 נקודות חן ולא היה לי דבר כזה. בדיעבד, אני מצטערת שהורדתי. במחשבה שניה אם הרופא אז אמר שאני יכולה לישון טוב בלילה למה יעץ לי להוציא את זה? תודה רבה על תשובתך, דפנה

צר לי על העיכוב במתן התשובה. אני תקווה שהכל מאחורייך, יכול להיות שהיה מדובר בזיהום אחר הניתוח. בכל מקרה, כמרחיקים נגע המטרה היא לוודא בבדיקה הסטולוגית שהוא אכן תקין-שפיר. לא תמיד ניתן לקבוע בוודאות במראה עיניים, ועל כן, לעיתים מעדיפים להרחיק ולבדוק.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית