בקע טבורי עם שחזור טבור

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

28/03/2018 | 13:05 | מאת: קרין

בת 34, לאחר 2 לידות טבעיות האחרונה לפני 7 שנים. לפני כשנה אובחן אצלי בקע טבורי (בליטה מעל הטבור) וכנראה היפרדות שרירים. הפנו אותי לבדיקה במרפאות חוץ ברזילי אצל כירורג כללי שקבע שיש לנתח בשיטה לפרוסקופית בהקדם. הבנתי שבשיטה זו יבוצע חתך מעל הטבור וכן עוד שני חתכים קטנים בצדי הבטן. אני מעוניינת לברר על הליך שבו מבוצע ניתוח הבקע הטבורי בלי חתכים בדופן הבטן ובשילוב של שחזור הטבור (קצת צנח ויש מעט מאוד סימני מתיחה מעל- רוצה להחזיר אותו למקומו הטבעי)., חשוב לציין שאני חטובה, מתאמנת אירובי ואימוני כוח ומקפידה על תזונה, אין לי משקל עודף ואני לא מעוניינת במתיחת בטן (לטעמי גם אין צורך כי אני מעוניינת לפחות בעוד הריון אחד בשנים הקרובות). אודה לקבלת מענה

שלום רב, השיטה הלפרוסקופית למיטב ידיעתי הינה זו המשאירה את מספר הצלקות המינימליות. בכל מקרה, הטפול הוא בתחום הכירוגיה הכללית. לגבי סימני מתיחה, אין לרפואה עדיין פתרון שבאמת עובד, וכפי שציינת מתיחת בטן איננה רלבנטית עבורך, שאומנם היא מסירה את סימני המתיחה בבטן התחתונה, אך מותירה גם צלקת משמעתית מאד לרוחב כל הבטן.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית