תשובה שלילית לבדיקת נוגדנים לאבעבועות רוח

דיון מתוך פורום  שפעת

21/11/2013 | 19:18 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 30, בריאה, עברתי לפני 5 שבועות חיסון כנגד אבעבועות רוח. בבדיקת דם שביצעתי כעת התקבלה תשובה שלילית להמצא נוגדנים בדם. האם זה אומר שאינני מחוסנת? ביצעתי את החיסון כחלק מההכנה לכניסה להריון ואני הייתי רוצה לדעת אם ניתן להיכנס להריון והאם אהיה מוגנת במהלכו? האם חודש אחרי החיסון בטוח להיכנס להריון? תודה.

שלום מיכל, 1. ישנן מספר אפשרויות שיכולות להסביר מדוע לאחר 5 שבועות ממועד התחסנותך כנגד אבעבועות רוח עדיין לא נמדדו נוגדנים מספיקים בדמך. היעדר נוגדנים בבדיקה זו לא בהכרח מעיד על היותך בלתי מחוסנת, ואת יכולה לחזור עליה בעוד מספר שבועות. 2. רווח הזמן המינימאלי המומלץ בין מועד ההתחסנות כנגד אבעבועות רוח לבין מועד הכניסה להריון הוא חודש. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת