שפעת או וירוס

דיון מתוך פורום  שפעת

20/07/2013 | 16:56 | מאת: אני

לפני כשבועיים היינו בחו"ל וכבר שם הרגשתי מין חולשה ברגליים, כאשר בהמשך כאבי גרון וצרידות. כאשר חזרנו ארצה בדיוק לפני שבועיים התחלתי גם להרגיש כאבי גרון הרגשה כללית של חולשה ובהדרגה התחיל לעלות גם החום שהגיע עד ל38.4.דבר נדיר אצלי כי אינני מקבלת חום בדרך כלל. חשוב לציין שאני בתחילת שנות השבעים שלי. לאחר כיומיים הלכתי לרופאת משפחה נתנה לי איזה סירופ לשעול ואמרה לי שצריך הרבה סבלנות. כעבור יומיים כאשר החום התחיל לעלות ל38 שוב הלכתי אליה סיפרתי לה שבבוקר אני משתעלת ומכייחת ליחה צהובה. אז התחילה לתת לי אנטיביוטיקה ובהמשך גם צילום ריאות שהיה תקין כמו כן צלום מערות האף תקין.הבעיה היא שאני לא יכולה להתפטר מהשעול ביחוד לאחר שאני מטפטפת טיפות אף ולוקחת סירופ ברונכו. אחרי שאני מוציאה את הליחה שהיא שקופה לגמרי אני נרגעת. שאלתי היא האם שפעת כפי שתארתי אותה יכולה להימשך כל כך הרבה זמן? ביחוד השעול פעמיים - שלוש ביום . תודה על יעוצכם. האם כדאי לי לעשות איזה בדיקות אחרות או לתת לזמן לעשות את שלו?

שלום אני, 1. גם מחלת השפעת נגרמת ע"י וירוס (נגיף). 2. נכון להיום, מחלת השפעת איננה נפוצה בחצי הכדור הצפוני (כולל ישראל, אירופה וארה"ב), אך אם ביקרת לאחרונה בחצי הכדור הדרומי (למשל בדרום מזרח אסיה) אז ייתכן שנדבקת באחד הזנים של נגיף זה. 3. המלצתי: המשך מעקב ע"י רופאת המשפחה שלך. הרבה בריאות אפי

20/07/2013 | 17:34 | מאת: אני

מנהל פורום שפעת