משום מה ההודעה שלי נמחקה

דיון מתוך פורום  שפעת

22/01/2013 | 20:25 | מאת: רועי

בסך הכל מכיוון שיש לך נסיון בתחום הייתי שמח לדעת אם אתה היית רושם טיפול אחר לזיבה בגרון? בבקשה תענה לי זה חשוב לי. להזכירך רשמתי שקיבלתי זריקה לשריר של 500 מג רוצפין + דוקסילין 100X2 למשך שבוע. השאלה שלי היא האם לדעתך לטיפול בזיבה בגרון היה צריך לרשום טיפול אחר? זה הכל, אני לא אשאל אותך איזה טיפול רק בכן או לא. תודה מראש.

שלום רועי, 1. אין זה חשוב איזה טיפול אני הייתי רושם לו היה מגיע אלי חולה עם בעיה כמו זו שאותה אתה הצגת לרופא שבדק אותך וטיפל בך. 2. רוב הטיפולים האנטיביוטים שאנחנו, הרופאים, רושמים הם "יריות באפילה" (שמבוססות על הגיון, סטאטיסטיקה ונסיון- ולא על עובדות שמתקבלות רק בדיעבד). 3. במקרה שלך: א. קיבלת טיפול אנטיביוטי מסוים? ב. אתה חושש שהוא לא היה מוצלח??... אז יש באפשרותך לבדוק זאת בעזרת תרבית גרון פשוטה! הרבה בריאות אפי

23/01/2013 | 06:05 | מאת: רועי

בדיקת רגישות לאנטיביוטיקה במעבדה? כלומר למרות שיש את הסוגי אנטיביוטיקה שהחיידק הזה רגיש אליהם? תודה

מנהל פורום שפעת