האם אצטרך להתחסן מדי שנה נגד שפעת החזירים?

דיון מתוך פורום  שפעת

09/12/2011 | 11:35 | מאת: דני

מאז הופעת החיסון הראשון, פוצטריה, הקפדתי להתחסן מדי שנה נגד שפעת עונתית (כשידוע לי שבשנתיים האחרונות החיסון העונתי כולל גם את שפעת החזירים). לא חליתי בשפעת חזירים אף פעם. האם יש מחקרים שמראים שרצף של חיסונים יותר חיסון לטווח ארוך מפני נגיף שפעת החזירים או שפשוט אדרש כל שנה להתחסן נגדו, בניגוד למי שחלה במחלה וחוסן באופן טבעי?

שלום דני, 1. אינני מכיר מחקר שבדק את סיכויו של אדם שחוסן שלוש פעמים כנגד 'שפעת החזירים' לחלות במחלה זו במהלך השנה הרביעית העוקבת (שבה הוא לא חוסן), לעומת הסיכוי של אדם שחוסן כנגד המחלה ארבע פעמים (כולל לקראת השנה הרביעית). 2. המלצות משרד הבריאות (לכלל האוכלוסיה מגיל חצי שנה) הן להתחסן כנגד השפעת העונתית מדי שנה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת