חיסון פנדמריקס

דיון מתוך פורום  שפעת

12/06/2011 | 18:40 | מאת: סשה

קראתי במאמרים על החיסון שהוא מורכב משני בקבוקונים- אחד של החומר הפעיל ואחד של האדג'ובנט. צוין כי לכל בקבוקון בנפרד חיי מדף של כשנתיים בטמפ' 2-8 מע"צ, אך לאחר ערבובם יחד יש להשתמש בחיסון תוך 24 שעות. שאלתי היא למה? מה התגובה שמתרחשת בין המרכיבים של שני הבקבוקונים בזמן זה? (אני יודעת שבארץ לא משתמשים בבקבוקון האדג'ובנט, אך אני כותבת סמינר בנושא של חיי מדף של החיסון ואשמח מאוד לעזרה. תודה מראש!)

שלום סשה, אני ממליץ לך להפנות את שאלתך לפרמקולוג/ית קליני/ת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת