חיסון - בטוח או לא?

דיון מתוך פורום  שפעת

16/01/2011 | 19:42 | מאת: מתלבטת

שלום לד"ר הלפרין, א. אילו חומרים בחיסון עשויים לגרום לתגובת אלרגיה ולמוות בקרב אנשים מסוימים ומדוע? אין הכוונה לאלרגיה לביצים בלבד, אשמח אם תרחיב לגבי שאר החומרים/מרכיבים בחיסון עצמו. ב. בתור מנהל יחידה, אני מניחה כי יש בידך פרטים לגבי אנשים שנפטרו לאחר ביצוע חיסון (השנה בארץ). האם מדובר באנשים אלרגיים או מקרים ש"אינם מוסברים"? בבקשה, אל תפנה אותי למשרד הבריאות למתן מענה.... ג. ברצוני לחסן את ילדיי, אך פוחדת מתופעת הלוואי החמורה. האם ידוע לך על ילדים/בני נוער שחוסנו ונפטרו לאחר מכן? תודה!

שלום מתלבטת, 1. בכל חיסון קיימים חומרים רבים (ושונים במצת זה מזה), ואנשים שהם אלרגיים לחומרים אלו עשויים לפתח תופעות מסכנות חיים. למשל, החיסון FLUARIX מכיל, בנוסף לחומר פעיל, גם mL , octoxynol-10 (Triton X-100) < 0.085 mg, &#945;-tocopheryl hydrogen succinate < 0.1 mg, and polysorbate 80 (Tween 80) < 0.415 mg. Each dose may also contain residual amounts of hydrocortisone < 0.0016 mcg, gentamicin sulfate < 0.15 mcg, ovalbumin < 0.05 mcg, formaldehyde < 5 mcg, and sodium deoxycholate < 50 mcg from the manufacturing process. 2. אין בידי נתונים מהארץ על אנשים שהתחסנו כנגד שפעת ונפטרו כתוצאה מכך. 3. בוודאי שאני אפנה אותך למשרד הבריאות: הוא ה י ח י ד י בארץ שיש בידו מידע זה. הרבה בריאות אפי

17/01/2011 | 07:29 | מאת: מתלבטת

תודה על המענה המהיר! אם כך, האם הפירוט שנתת נוגע לחיסון שפעת הנוכחי??? אם לא, תוכל לפרט לגבי החיסון הנוכחי את המרכיבים? (מדעית, אך גם בלשון "העם"). בתקשורת צוין כי הפעם אין חומרים משמרים למיניהם, אך זה לא מה שאני קוראת במענה שלך...

מנהל פורום שפעת