חיסון שפעת בהריון

דיון מתוך פורום  שפעת

16/01/2011 | 13:15 | מאת: תמי

קיבלתי חיסון נגד שפעת. אני בשליש הראשון להריון. האם יתכן נזק כלשהו לעובר? תודה

שלום תמי, אינני מכיר קשר סיבתי מוכח בין חיסון לשפעת שניתן לנשים הרות לבין נזק שנגרם לעובריהן. הרבה בריאות אפי

17/01/2011 | 01:01 | מאת: רינת

ד"ר הלפרין, הנושא הזה מטריד אותי במיוחד (וסליחה שאני חוזרת אליו). האם אתה מכיר מחקרים אמינים שבדקו את בטיחות מתן חיסון השפעת לנשים בהריון? למיטב הבנתי, מחקר כזה אמור לכלול מעקב ארוך טווח של לפחות שנתיים בכדי לראות שאין השפעה לרעה על שיעור ההפלות, שיעור הלידות במועדן, שיעור המומים המולדים בתינוקות, שיעור התינוקות שעומדים ביעדי התפתחות בטווח הנורמאלי, וכו'. האם אתה מכיר מחקרים כאלו? במידה ואין מחקרים כאלו, על סמך מה ניתן להמליץ על חיסון נשים בהריון לשפעת? נכון ששפעת מהווה סיכון לנשים בהריון אך אם לא יודעים את סכנות החיסון לאשורן - כיצד ניתן להחליט מה מסוכן יותר? בתודה ובברכה!

17/01/2011 | 10:12 | מאת: מידע

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3010100/figure/F2/

מנהל פורום שפעת