הצטננויות חוזרות ונשנות

דיון מתוך פורום  שפעת

14/01/2011 | 05:37 | מאת: כוכי

שלום רב. אני סבתא שמטפלת בנכדותיה שחוזרות מהמסגרות שלהן חולות פעמים רבות מאוד. כמובן שאני נדבקת בכל הצטננות שלהן. לדוגמא תוך חודש וחצי אני חולה כבר פעם שלישית. אני רוצה לציין שקיבלתי בשנה שעברה חסון לשפעת חזירים, וכמו כן השנה חוסנתי לשפעת הרגילה. הפעם ההצטננות שלי קשה ביותר שכוללת שיעול כאבי ראש חולשה מאוד קשה וחום גבוה. האם סביר שנדבקתי בשפעת למרות החיסונים? ושאלה נוספת - הנכדות הדביקו את הבנים שלי(בני 30) בבעבועות רוח. האם יש להתייחס למחלה זו בגיל כזה באופן מיוחד? שכן אחד הבנים סובל מאוד (מתגרד, כאבים בפצעים וכו)

שלום כוכי, 1. גם אנשים שחוסנו כנגד שפעת יכולים לחלות בשפעת. 2. אבעבועות רוח בגיל מבוגר (30) עשויה להיות מחלה קשה יותר (מאשר בגיל הילדות)- כפי שאת מתארת, אך בד"כ גם בגיל זה היא חולפת ללא סיבוכים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת