חיסון חוזר לשפעת חזירים

דיון מתוך פורום  שפעת

12/01/2011 | 10:12 | מאת: שי

שלום, לא מצאתי תשובה לשאלה באינטרנט, לכן אני מעלה פה את השאלה. השאלה שלי מתיחסת אך ורק נגד שפעת החזירים ולא נגד שאר נגיפי השפעת. אני סובל מעודף משקל גדול. שנה שעברה, בזמן הפאניקה הציבורית, התחסנתי נגד שפעת החזירים. האם אני מחוסן השנה גם נגד וירוס שפעת החזירים ? (ממה שאני מבין, ויתקן אותו הד"ר הנכבד, וירוס שפעת החזירים יכול לגרום לסיבוכים לאנשים שמנים במיוחד, בניגוד לוירוסים הרגילים של השפעת, שאין מהם סיבוכים יתרים לאותה אוכלוסית השמנים). תודה, שי.

שלום שי, 1. השמנת יתר קיצונית (BMI 40 או יותר) נחשבת כגורם סיכון לפתח את סיבוכי 'שפעת החזירים'. 2. אתה לא נחשב כמחוסן כנגד 'שפעת החזירים'. אם ברצונך להיחשב כמחוסן עליך להתחסן שוב גם השנה. הרבה בריאות אפי

12/01/2011 | 11:33 | מאת: שי

תודה ד"ר. אקח זאת לתשומת ליבי. אני זוכר שכשהתחסנתי, הוסבר לי, שברגע שגוף נחשף לוירוס, הגוף "מתעד" את הוירוס ומתחסן נגדו (ספציפית) לעולם ועד, כיוון שכך עובד הגוף האנושי שמתחסן בעצמו מול כל הנגיפים שהוא נחשף אליהם. זה לא נכון ?

מנהל פורום שפעת