שעול יבש

דיון מתוך פורום  שפעת

10/01/2011 | 00:31 | מאת: האיטלקי

ידידה שלי כבת 60 - חלתה בשפעת קלה מעט חום 38.5 למשך יומיים שלושה ונזלת לפני כשבועיים וחצי - לאחר מספר ימים החלה להשתעל בשיעול יבש ונבחני שנמשך כבר למעלה מ10 ימים ! שכלל לא אופייני לה - השיעול הרצוף תוקף אותה בעיקר בשעות הערב והלילה ואיננה יכולה כלל לישון (בשכיבה נתקפת בשיעול - לאחר לחץ היא נשלחת רק עתה לצילום ריאות - מטופלת כרגע בזינט 1000 מג היום - כבר 4 ימים ללא שיפור - כמו כן לוקחת כדורים ללחץ דם - וכדור לבלוטת התריס מהכרות איתה היא מעולם לא היתה במצב כזה בשפעות שונות ! שעברו בקלות קבה הצילום יעשה מחר האם ייתכן שלקתה בשפעת חזירים ? האם כדאי לבקש לבצע איבחון בכיוון זה על מנת לשלול אפשרות זו? האם ייתכן שזה יכול להיות מנוזלים סביב מעטפת הלב כפי שקרה לקרובת משפחה שלי לפני כחודש ימים אחרי שפעת? וגם התבטה בשיעול יבש ? אודה על תשותכם המהירה

שלום האיטלקי, 1. תאור מחלתה של ידידתך מתאים לשפעת- לרבות 'שפעת החזירים'. 2. אין בתאור זה סיבה לחשוב דווקא על הצטברות של נוזלים סביב קרום הלב. הרבה בריאות אפי

11/01/2011 | 10:29 | מאת: האיטלקי

בהמשך להודעה -נעשה צילום והכל תקין ריאות לב ויש שסע סרעפתי (ידוע מהעבר ) האם יתכן שתרופה של לחץ דם "כאלדוריל" אושם דומה יכולה לגרום לשיעול היבש ? או להמשיך לכיוון השפעות השפעת

11/01/2011 | 10:29 | מאת: האיטלקי

בהמשך להודעה -נעשה צילום והכל תקין ריאות לב ויש שסע סרעפתי (ידוע מהעבר ) האם יתכן שתרופה של לחץ דם "כאלדוריל" אושם דומה יכולה לגרום לשיעול היבש ? או להמשיך לכיוון השפעות השפעת

שלום האיטלקי, על הקשר האפשרי בין התרופה 'כאלדוריל' לבין שיעול אני ממליץ לך לפנות לרופא/ת משפחה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת