חיסון השפעת צריכה מעט עזרה

דיון מתוך פורום  שפעת

05/01/2011 | 19:36 | מאת: מאיה

שלום ותודה מראש אני אמא לילדה בת שנתיים ילד בן 12 וילדה בת 10. עד אתמול התלבטתי בעיקר לגבי הקטנה אם לחסן או לא, כיוון שהייתה (עדיין) מאד מצוננת עם שעול לח אבל בלי חום "התעכבתי" מלגשת לחסן. מיותר לציין שמאתמול אני בהיסטריה מוחלטת בשום מקום אין תשובות חד משמעיות מה שיוצר את הלחץ שהכל תלוי בי ובהחלטה שלי אני כבר חסרת אונים ולא יודעת למי להקשיב ומה נכון לעשות. בנתיים החלטתי שאני וילדיי מתחסנים מחר. הקטנה כי היא נחשבת בסיכון והילדים האחרים כי מסתבר שלא ממש צריך להיות בסיכון בכדי להיות בסכנה. אני שואלת ומבקשת ממש את דעתך לגבי ההחלטה. האת הקטנה אני אמורה לחסן בזריקה בגלל הנזלת והשיעול שיש לה בכלל האם זה נכון? את הגדולים האם אני לוקחת סיכון שאני מחסנת? והשאלה הכי חשובה מה קורה אם לוקחים את החיסון ולפני שהוא הופך לאפקטיבי נדבקים במחלה האם זה הופך את המחלה למסוכנת יותר? אשמח מאד לדעתך ולקצת פחות פחד אם אפשר תודה מאיה

שלום מאיה, 1. לא מומלץ לתת את החיסון לשפעת בתרסיס לילדים עם נזלת קשה, ומולץ להמתין עד להחלמתם. 2. לכל חיסון יש תופעות לוואי אפשריות, וחיסון השפעת איננו יוצא מהכלל הזה. 3. אם מתחסנים כנגד שפעת, ולפני שהוא מגיע לשיא האפקטיביות שלו (בתוך כשבועיים-שלושה) נדבקים בנגיף השפעת, סביר שהמחלה תהיה קלה יותר (ולא מסוכנת יותר). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת