שאלה לגבי החיסון

דיון מתוך פורום  שפעת

04/01/2011 | 16:25 | מאת: אליאנה

הייתה היום כתבה באינטרנט שבה נכתב שייתכן כי יש זן חדש וקטלני של שפעת החזירים שתוקף אנשים בריאים לגמרי. האם זה אומר שהחיסון בו חוסנתי לא לגמרי יעיל? ובכלל, אם התחסנתי האם זה מבטיח ב 100% שלא אחלה? תודה

שלום אליאנה, 1. אינני מכיר 'זן חדש וקטלני' של שפעת שמשתולל השנה. 2. כל זן של שפעת יכול להיות קטלני גם לאנשים בריאים. 3. החיסון השנה כולל את רוב זני השפעת שהתגלו עד כה בישראל. 4. החיסון איננו מגן ב- 100% מפני הדבקה ותחלואה בשפעת. הרבה בריאות אפי

04/01/2011 | 17:12 | מאת: אליאנה

תודה רבה לך על תשובתך. לצערי אני לגמרי היסטרית ומבוהלת ממקרי התמותה שקורים והעלייה בתחלואה. עוד שאלה קטנה ברשותך- כמה זמן לוקח לחיסון להיות אפקטיבי. אם התחסנתי לפני כשבוע, האם אני כבר מחוסנת? תודה רבה

מנהל פורום שפעת