החיסון שפעת חזירים החדש לעומת שנה שעברה

דיון מתוך פורום  שפעת

03/10/2010 | 22:04 | מאת: קרן

שלום, קראתי שהחיסון החדש מכיל בזריקה זן מומת של שפעת חזירים. האם גם שנה שעברה הזן היה מומת או חי מוחלש? כמו כן - מה ההבדל בין החיסון החדש של שפעת חזירים (שבתוך השפעת העונתית) לעומת שנה שעברה מבחינת חברה, מרכיבים, מחקרים בחו"ל, איסור שימוש בארה"ב/אירופה וכו'. תודה

שלום קרן, השנה יש בארץ שני סוגי חיסונים "משולשים" כנגד שפעת, ושניהם כוללים גם את זן 'שפעת החזירים' 2009: אחד הוא 'חי-מוחלש' והשני 'מומת' (בשנה שעברה החיסון שעמד לרשותנו כנגד 'שפעת החזירים' היה מומת בלבד). החיסון החי מוחלש נקרא FLUMIST ויש בידנו פרטים מלאים עליו, אך לצערי משהב"ר לא טרח לפרסם פרטים על החיסונים המומתים שיובאו השנה ארצה (שם + חברה מייצרת). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת