חשד לשפעת חזירים?

דיון מתוך פורום  שפעת

04/04/2010 | 09:36 | מאת: אני

בוקר טוב, לפני 10 ימים בעלי חלה בדלקת גרון והשקדים שלו היו מוגדלים. אחרי יומיים עלה לו החום (עד 39.5) ונשאר גבוה מאד במשך בערך שבוע. בדרך הופיע לו שיעול עם ליחה לא ירוקה ונזלת (לא ירוקה). הדלקת בשקדים עברה. אתמול היה לו חום גבוה רק בערב. חוץ מזה הוא מתלונן על כאב ראש חזק מאד ומשתעל מאד חזק. כמה ימים אחרי שהוא חלה גם אני נדבקתי עם אותם סימפטומים (חום גבוה מאז יום חמישי), וגם סבא שלי שגר איתנו באותו בית והמטפלת שלו. גם אצלי וגם אצל בעלי היה נראה אחרי יום יומיים שיש שיפור במצב והחום יורד ואז שוב החמרה ועלייה בחום. אצלו זה קרה כמה פעמים. הרופא שלו אומר שלא נראה לו כי מדובר על שפעת חזירים ובכל מקרה הבדיקה היא לא בדיקת דם ואפשר לעשות את זה רק בתל השומר. אנחנו קצת מודאגים מזה שהחום לא עובר אחרי כל כך הרבה זמן, ובעיקר בגלל סבא שלי שהוא בן 100 וכאמור גם חלה. האם לפי הסימפטומים יכול להיות שמדובר בשפעת חזירים? האם שווה להתעקש על ביצוע בדיקה? ורק לשם העניין - האם נכון שניתן לעשות את זה רק בתל השומר ושזו לא בדיקת דם? תודה...

שלום אני, 1. התלונות המתוארות בשאלתך מתאימות ג ם ל'שפעת החזירים'. 2. הבדיקה לאיבחון 'שפעת החזירים' כוללת משטח לוע-אף מיוחד, וייתכן שהיא אכן מתבצאת כיום רק במעבדה המרכזית לנגיפים בביה"ח שיבא (אם כי בשיא המגפה היא בוצעה ב- 6 מעבדות שונות ברחבי הארץ, ועד כה לא קראתי כל הודעה רשמית של משרד הבריאות על ביטול ההסדר הזה!). הרבה בריאות אפי

04/04/2010 | 18:56 | מאת: אני

האם לדעתך בגלל משך הסימפטומים/העובדה שאחד החולים מבוגר מאד שווה להתעקש על ביצוע הבדיקה, או פשוט לטפל כפי שמטפלים בכל ווירוס? תודה

מנהל פורום שפעת