חיסון נגד שפעת החזירים בהריון

דיון מתוך פורום  שפעת

24/02/2010 | 14:34 | מאת: יפעת

שלום, אני בשבוע 18 להריון. עדיין לא התחסנתי נגד שפעת החזירים בשל החשש. ביררתי אצל כל מיני מומחים והבנתי שהחיסון אינו עובר שיליה אלא רק הנוגדנים. אם כן, מדוע חלק מהרופאים טוענים כי לא יודעים מה ההשפעות לעובר? הרי אם זה אכן לא עובר שיליה החיסון כלל לא מגיע לעובר. אני ממש מבולבלת. אשמח לתגובה.

שלום יפעת, חיסון 'שפעת החזירים' מורכב מחומרים רבים (בנוסף לחומר הפעיל), וסביר שחלק מהם חוצים את השליה ומגיעים גם לעובר (אם כי לא בהכרח גורמים לו נזק). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת