שיקול למתן חיסון

דיון מתוך פורום  שפעת

31/01/2010 | 19:38 | מאת: אריאלה

שלום ד"ר אפי בתי בת ה-7 היא ילדה מלאה ללא בעיות כרוניות , האם בשל עודף משקל היא נמנית בקבוצת הסיכון, אם אחליט לחסנה במנת חיסון אחת בלבד, האם היא תהיה חשופה למחלה כמו ילד שלא חוסן כלל? תודה אריאלה

שלום אריאלה, 1. לפי הנחיות משרד הבריאות רק אנשים עם עודף משקל קיצוני ( BMI ארבעים או יותר) נכללים ב'קבוצות הסיכון' לפתח את סיבוכי 'שפעת החזירים'. 2. סביר שלאחר קבלת מנת חיסון אחת תחשב בתך (בת ה- 7) כמוגנת יותר מאשר ילד שלא קיבל חיסון כלל, אך היא תחשב כמחוסנת רק לאחר קבלת שתי מנות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת