מתן מנת חיסון שניה

דיון מתוך פורום  שפעת

30/01/2010 | 07:59 | מאת: קארן

שלום ד"ר לא הבנתי את הרציונל המסתתר מאחורי מתן שתי מנות חיסון לילדים עד גיל 10, אשמח אם תסביר לי מדוע ילד מעל גיל 10 מחוסן לאחר מנה אחת וילד שגילו פחות מ-10 שנים מחוסן רק לאחר הזריקה השנייה.

שלום קארן, מבחינה מדעית כמובן שאינני יכול להסביר לך מדוע ילד בן 10 שנים ויום נחשב כמחוסן לאחר מנה אחת בעוד שילד בן 9 שנים ו- 364 ימים נזקק לשתי מנות כדי להתחסן: עקרונית יש הבדלים בין ילדים למבוגרים הן ביעילות החיסונים אצלם והן בתופעות הלוואי שלהם, ובמקרה של 'שפעת החזירים' קבע משרד הבריאות שלנו (כמו גם משרדי בריאות בארצות אחרות) "קו שרירותי" של גיל 10. הרבה בריאות אפי

30/01/2010 | 17:20 | מאת: דן

ההמלצה לתת 2 מנות חיסון לילדים מתחת לגיל 10 מתבססת על מחקרים מקדמיים לפני הפצת החיסון לקהל הרחב בהם נבדקו מאות ילדים בגילאים שונים. בניסויים אלו הילדים קבלו מנה אחת ושתי מנות חיסון. נמצא שכדי להשיג הגנה מירבית רצוי לתת 2 מנות חיסון מתחת לגיל 10. ההסבר המדעי המשוער: יתכן וילדים מעל גיל 10 נחשפו יותר בעבר לנגיפי שפעת הדומים במבנה שלהם לנגיף שפעת החזירים הנוכחי. חשיפה כזו מעוררת מה שקרוי זכרון חיסוני ולכן אלו מגיבים טוב יותר למנת חיסון אחת.

31/01/2010 | 18:31 | מאת: קארן

תודה רבה על תשובתך, אם כך אני מסיקה שהקביעה שילד מעל גיל 10 יסתפק במנת חיסון אחת להבדיל מילד בן פחות מגיל 10 ,האם קביעה זו הינה שרירותית ולא נשקלה בהתאם לבדיקות שעשו קודם לקביעה זו בקבוצות גיל שונות., אם כך אני מבינה שבאותה מידה ניתן היה להחליט מראש שילדים בני 7 לדוגמא לא יזדקקו ליותר ממנת חיסון אחת האם אכן כך הדבר?

מנהל פורום שפעת