השפעת החיסון לטווח ארוך

דיון מתוך פורום  שפעת

25/01/2010 | 08:10 | מאת: ענת

שלום ד"ר, אני חיסנתי את שלושת בניי 9, 5 ו-1 שנים נגד שפעת החזירים. יחד עם זאת אני שומעת מהרבה אנשים התנגדות לחיסון זה בטענה שהשפעת החיסון לא נבדקה לאורך זמן וייתכן ובעתיד החיסוןן אף יפגע במחוסנים. האם יש חשש לכך? אם חרדה

שלום ענת, אצל אנשים מסוימים קיים חשש לנזקים מאוחרים אפשרים של מרכיב האדג'ובנט שקיים בחלק מתרכיבי החיסון כנגד 'שפעת החזירים', אך אין כל הוכחות שחשש זה יתאמת. הרבה בריאות אפי

25/01/2010 | 15:52 | מאת: ענת

על איזה נזקים עתידיים אתה מדבר ותוך כמה זמן מקבלת החיסון עלולים להנזק ? בנוסף אם הייתי מקבלת תשובה זו בעבר , הייתי חוששת לחסן את בניי. האם נכון היה לחסן אותם (ילדים בריאים בד"כ)? בתודה מראש על התייחסותך.

מנהל פורום שפעת