שפעת החזירים בהריון

דיון מתוך פורום  שפעת

25/01/2010 | 06:26 | מאת: עינב

שלום, אני נמצאת בשבוע ה- 35 להריון, האם כדאי בהריון מתקדם להתחסן כנגד שפעת החזירים? האם אין סיכון בחיסון בשלב הזה של ההריון? כמה זמן לוקח מרגע קבלת החיסון ועד שהגוף מחוסן? האם הנוגדנים עוברים לעובר והעובר מחוסן במשך חודשיו הראשונים? האם הנוגדנים עוברים בהנקה לתינוק? האם החיסון מכיל את אותו התימרוסל המוכר כבר מחיסונים אחרים?

שלום עינב, 1. משרד הבריאות ממליץ לנשים הרות להתחסן בכל שלב של הריונן. 2. הגוף נחשב כמחוסן כשבועיים-שלושה לאחר קבלת החיסון. 3. חלק מהנוגדנים מהאם עוברים לעובר ומעניקים גם לו חסינות מסוימת במהלך חודשי חייו הראשונים לאחר הלידה. 4. כל תרכיבי החיסון המצויים בארץ כנגד 'שפעת החזירים' מכילים תיומרסל. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת