מתן חיסון שני

דיון מתוך פורום  שפעת

21/01/2010 | 10:35 | מאת: רינת

שלום רב ! חיסנתי את בני בן השנתיים בחיסון ראשון מסוג פננזה. לאחר החיסון הוא פיתח חום גבוה של 39-40 באופן רציף למשך 5 ימים.שאלותי- מה הסיכוי שגם במתן החיסון השני הוא שוב יפתח חום כמו בפעם הראשונה ? מה המשמעות של לוותר על מתן החיסון השני? האם זה כאילו לא חיסנתי או שהחיסון נותן מענה לתקופה קצרה יותר? האם גרוע יותר לא לתת את החיסון השני מאשר לא לחסן בכלל ? היתכן שהחום הנלווה כלל לא היה קשור לחיסון והילד חטף על הדרך איזשהו וירוס (במהלך ימי החום לקחתי אותו לרופאת ילדים לשלול מחלה באוזניים,גרון או ריאות)? האם זה נכון שחיסון פננזה בדר"כ לא מלווה בחום ? בתודה מראש על התשובות בברכה

שלום רינת, 1. יתכן שהחום שבנך פיתח לאחר קבלת 'חצי מנת' החיסון הראשונה (כנגד 'שפעת החזירים') היה קשור לחיסון, וייתכן שבסיבתו הייתה אחרת. 2. קיים סיכוי שבנך יפתח חום גבוה גם לאחר קבלת ה'חצי השני' של החיסון. 3. אם בנך יקבל רק 'חצי חיסון' הוא יחשב כמחוסן רק באופן חלקי. 4. חום יכול להופיע גם אצל מתחסנים ב'פננזה'. הרבה בריאות אפי

21/01/2010 | 11:36 | מאת: לאה

מה פירוש חיסון חלקי? במידה ויחשף לוירוס, מה המשמעות? חשוף לסכנה כמו לפני החיסון הראשון? הרבה הורים מודאגים מהחיסון השני והיו מעדיפים להסתפק בראשון, שכן גם הוא נלקח לאחר לבטים רבים.

מנהל פורום שפעת