חיסונים

דיון מתוך פורום  שפעת

19/01/2010 | 07:13 | מאת: גילי

בעקבות הכתבה שפורסמה במעריב בשבוע שעבר, בדבר המרכיבים המצויים בחיסן - אודה לך מאוד, אם תוכל לציין את שמות החיסונים הקיימים לשפעת החזירים ואת החברה המייצרת אותם. דבר נוסף, האם רק החיסון של חברת נוברטיס (שאינני זוכרת את שמו), מכיל חומר בעייתי המורכב מתאים המתרבים בקצב מהיר?

שלום גילי, קיימים כיום בארץ שלושה תרכיבי חיסון כנגד 'שפעת החזירים': 1. 'פוצטריה' של נוברטיס. 2. 'פנדמריקס' של GSK 3. 'פננזה' של סנופי פסטר. שלושתם יוצרו בביצים (בתהליך המקובל). הרבה בריאות אפי

19/01/2010 | 12:22 | מאת: גילי

תודה. בהמשך לשאלה ששאלתי בתאריך 17.1 - עפ"י הכתבה פורסם שהחיסון מכיל תאים סרטניים. אתה הוספת והבהרת את הנקודה, שאלו לא תאים סרטניים כנראה, אלא תאים המתרבים מהר. האין הדבר אותו דבר? עפ"י רשימת החיסונים והיצרנים שכתבת - אני רואה שבני חוסן ב"פנדמריקס", שלא שייך לחברת נוברטיס. האם עליי לחשוש פחות? האם החיסון שנתתי לא מכיל תאים המתרבים מהר?

מנהל פורום שפעת