ובעצם...

דיון מתוך פורום  שפעת

18/01/2010 | 11:23 | מאת: ענבר

אם כבר...אז כבר... שכחתי רק לשאול האם ההדבקה אפשרית גם בתקופת הדגירה? אם ביום שישי, הבת החלה להשתעל ממתי היא למעשה "מדבקת"? ושאלה קצת מעצבנת אבל האם יש מספר ימים נפוץ יותר להופעת מחלה מרגע הדבקה? אמרת בין יום לשבוע...מה בד"כ? כשהבת החלה עם תסמיני המחלה הייתי מחוסנת בדיוק 4 שבועות ויום. האם ניתן להניח כי אני כבר מוגנת? האם אדם שחוסן וכבר מוגן, עלול לחלות באורח קל? למה הכוונה אורח קל? האם יש סיכוי סביר שיעלה חום אך למספר ימים מועט או שסביר שלא יעלה חום אלא רק נניח ישתעל מעט ויהיה מנוזל? סליחה על ההפצצה האטומית ויום מצוין. ענבר.

שלום ענבר, 1. חולה ב'שפעת החזירים' נחשב (רשמית) כמדבק רק החל מתחילת הופעת תסמיניו, אך סביר שהוא כבר מדבק גם כמה שעות קודם לכן. 2. אפשר לנסות "לצמצם" את זמן הדגירה (השכיח) של המחלה ליומיים עד ארבעה. 3. חולה שחוסן עדיין יכול לחלות במחלה, אך סביר שמחלתו תהיה קלה יותר (לעומת המחלה שהיתה אם הוא לא היה מתחסן). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת