מחקרים בנושא חיסון לשפעת

דיון מתוך פורום  שפעת

16/01/2010 | 17:28 | מאת: מירי

שלוםרב, עד היום לא התחסנתי כלל לא לשפעת רגילה ולא לשפעת החזירים. אני בת 45 ובדרך כלל בריאה. שאלתי היא עד כמה מחקרים אכן הוכיחו את יעילות החיסונים לשפעת ולשפעת החזירים בפרט? ברור לי שהחשש הוא כי שפעת החזירים תהפוך למגפה. אך שפעת רגילה אינה כזו ולהבנתי יש כל כך הרבה סוגי וירוסים לשפעת כך שהחיסונים אינם מונעים אותם לחלוטין ומי יודע, אולי אף מעודדים סבילות לחיסון... אם כן, מה מראים המחקרים?

שלום מירי, מחקרים בנושא חיסוני השפעת הוכיחו שחיסונים אלו מורידים במידה ניכרת את סיכויי המתחסן ללקות במחלה זו. הרבה בריאות אפי

17/01/2010 | 13:05 | מאת: ליאת

בהמשך להודעה הקודמת על המחקרים שאלתי למה רק 30% מהרופאים במדינת ישראל התחסנו? זה מצביע על משהו לקוי.לו?!

שלום ליאת, המספר 30% מתייחס לשיעור ההתחסנות של עובדי מערכת הבריאות בישראל כנגד 'שפעת החזירים', ולא שיעור הרופאים שהתחסנו כנגד השפעת העונתית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת