מתי מתחילה אפקטיביות של חיסון

דיון מתוך פורום  שפעת

16/01/2010 | 15:07 | מאת: מירב

בתי בת ה-8 עשתה את החיסון הראשון מסוג פננזה, יש לי כמה שאלות. 1. מתי מתחילה להיות אפקטיביות לחיסון.? 2. עד כמה חשוב כי היא תתחסן בחיסון השני? 3. האם לאחר מתן חיסון ראשון יש סיכוי לחלות במחלה באותה מידה כמו אדם בגילה שלא התחסן כלל? בברכה מירב

שלום מירב, 1. ילדים נחשבים כמחוסנים מפני 'שפעת החזירים' החל משבועיים לאחר קבלת מנת החיסון השניה. 2. סביר שהמנה הראשונה מעניקה חסינות מסוימת ומצמצמת את סיכויי המתחסן (חלקית) לחלות במחלה זו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת