חיסון ללא אדג'ובנט

דיון מתוך פורום  שפעת

16/01/2010 | 09:34 | מאת: מודאגת

שלום דר' הלפרין, שאלותיי הן- האם התחסנת או מתכוון להתחסן בחיסון ללא אדג'ובנט? האם ידוע על מקרי מוות לאחר חיסון עם או בלי אדג'ובנט? אני מתלבטת אם להתחסן או לא,כך גם לגביי בני,שחלה לפני כחודשיים בשפעת חזקה מאוד והחלים ,לא ידוע אם זאת הייתה שפעת החזירים. בני סבל בילדותו מאסטמה,שחלפה בגיל 9,האם הוא עדיין נחשב בקבוצת סיכון? תודה ורפואה שלמה לך ולכולם

שלום מודאגת, 1. עדיין לא התחסנתי כנגד 'שפעת החזירים'. 2. אם אתחסן- אעדיף לעשות זאת בעזרת התרכיב ללא האדג'ובנט. 3. ברחבי העולם דווח על מקרי מוות לאחר קבלת החיסון כנגד 'שפעת החזירים'- אך לא הוכח כל קשר נסיבתי בין החיסון לבין מקרי מוות אלו. 4. לחולי אסטמה מומלץ להתחסן כנגד 'שפעת החזירים'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת