פננזה - חיסון שפעת חזירים

דיון מתוך פורום  שפעת

14/01/2010 | 23:27 | מאת: אורית

שלום רב, האם הפננזה של סנופי מספיק בטוח כאשר הוא משווק כיום רק בצרפת וישראל??? בארצות הברית אושר חיסון אחר של סנופי עבור נשים בהריון ותינוקות (ללא אדגובנט), מדוע לא אושר שם הפננזה? אני מאד מתלבטת באיזה חיסון לחסן את ילדיי (בני 8 וחצי), מצד אחד, אני מעדיפה חיסון ללא אדגובנט + חומרים נוספים שאינם נמצאים בפננזה וכן הרכב הפננזה זהה לחיסון שפעת העונתית פרט לתיומרסל והאנטיגן (מה שמרגיע כי אחד מילדיי קיבל בעבר חיסון שפעת עונתית ללא תופעות לוואי, אך ידוע לי שאינו מכי תיומרסל) ומצד שני, הפננזה משווק רק בצרפת וישראל ואין עליו מספיק מידע. עצם העובדה שאינו משווק במדינות אחרות באירופה וב US- מעלה חשד! לתשובתך אודה, אורית

שלום אורית, 1. למונח "מספיק בטוח" יש פנים לכאן ולכאן: מי שנמצא ב'קבוצת סיכון' לפתח את סיבוכי 'שפעת החזירים' יכול לראות ב'פננזה' כבטוח למדי, ומי שלא נמצא בקבוצת סיכון כזו- אולי לא. 2. אינני יודע האם חברת 'סנופי-פסטר' בכלל ביקשה לאשר את ה'פננזה' בארה"ב, אך תרכיבי חיסון הדומים בהרכבם ל'פננזה' אושרו במדינה זו, גם לנשים הרות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת