שאלה

דיון מתוך פורום  שפעת

13/01/2010 | 07:57 | מאת: דפנה

בן זוגי קיבל חיסון לשפעת החזירים - וזמן מה אחרי זה החל לחוש ברע ולחלות. נידבקתי ממנו - היו לנו תסמינים זהים : חום גבוהה, שיעולים, ליחה, צמרמרמורות, חולשה, כאבי ראש, עייפות. בן זוגי החלים (אף על פי שסבל משיעולים גם בימים שלאחר ירידת החום ואפילו עכשיו) אבל אצלי החום אמנם ירד לאחר 4 ימים - אך לא למצב הרגיל (הוא נע בין 37 ל37.2), אני עדין משתעלת (אם כי יש לי אסתמה ואני מעשנת - אבל אני משתעלת ללא קשר לשימוש במשאף), אני מרגישה חלשה מאוד, ויש לי ליחה תמידית - בטעם של ליחה במהלך מחלה. אין לי חשק לעשן (וזה קצת מוזר - אני מעשנת כבדה). ובאופן כללי יש לי הרגשה לא כל כך טובה, כאילו אני עדין חולה. כבר עבר כמעט שבוע מאז שהחום ירד. אני תוהה אם המחלה שבן זוגי פיתח קשורה לחיסון? אני שומעת על אנשים רבים שמפתחים תופעות לוואי כאלה. אני גם שואלת אם חשוב שאלך לרופא? אם יש סיבה לדאגה בשיעול ובליחה המתמשכים והחום שלא לגמרי חזר לתקנו? בגלל שאני לרוב לא הולכת לרופאים (בגלל סוג של פחד).

13/01/2010 | 08:40 | מאת: יאיר

אני ואשתי עשינו חיסון ביום חמישי שעבר. היא היתה מצוננת בימים ראשון ושני ואני פתחתי תסמינים שמזכירים יותר שפעת מיום שני ועד עכשיו עם חום נמוך, ליחה, כאבי ראש ושיעול. את הבת שלנו לא חיסנו כי החיסון היה צריך להנתן בטיפת חלב ולא בקופת חולים. האם התסמינים שפתחנו לאחר החיסון מדבקים? האם חיסון הבת שלנו יועיל בשלב זה?

שלום יאיר, אם התסמינים שלך ושל רעייתך הם ביטוי לתופעת לוואי של החיסון שקיבלתם אז אתם לא נחשבים כמדבקים ב'שפעת החזירים'. הרבה בריאות אפי

שלום דפנה, 1. החיסון כנגד 'שפעת החזירים' המצוי בארץ יכול לגרום לתסמינים הדומים לשפעת, אך לא למחלת השפעת עצמה (היות ואין בו נגיפים חיים). 2. אם מצבך הרפואי לא משתפר כדאי לך להיבדק ע"י רופא/ה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת