חששות מהחיסון

דיון מתוך פורום  שפעת

12/01/2010 | 11:14 | מאת: יעל

אנימצטרפת לכל החששות שמועלות בחדשים האחרונים. דפדפתי בהודעות פה, ואני גם לא שומעת ממך קריאה חזקה לרוץ ולהתחסן. הרופאה שלי - אומרת שהממלצה של משרד הבריאות היא להתחסן. לא. היא עצמה לא התחסנה. מה קורה פה? אפילו הרופאים לא מתחסנים. האם אי הבהירות הגדולה לגבי החיסון הזה שונה מכל שאר החיסונים? למה פה נדרשים לחתום על מסמך, ובחיסונים אחרים לא? האם יודעים כבר כמה ברחבי העולם קיבלו את החיסון?

12/01/2010 | 11:15 | מאת: יעל

האם יש דרך לעשות בצורה פרטית בדיקת דם כלשהי כדי לבדוק האם היה לאדם כבר את הוירוס?

12/01/2010 | 13:38 | מאת: יעל

אני רואה שאתה כותב שאדם בריא ללא מחלות רקע אינו צריך לרוץ להתחסן - יחד עם זאת שומעים כל הזמן על אנשים בריאים, צעירים, בשנות ה- 20,30,40 שלא ידוע אצלהם על מחלות רקע כלשנן, שנפטרו מהמחלה. אז למה בעצם לא להתחסן בחיסון עם האדוונט? ולסיום, בתחילת אוג' 2009 בתי (בת 6.5) עשתה סבב של 24 שעות עם 9.4 מעלות חום, ולאחריו 3 ימים עם חום של 38. סימפטומים רגילים. נזלת, שיעול, גרון. קצת מהכל. באותו שבוע וחצי היו בגן שלה 13 ילדים חולים באותה צורה בדיוק. כמה ימים אחריה גם אני עשיתי סבב של נזלת, חולשה, קצת שיעול וקצת גרון. החום נע ונד בין 7.8 ל- 8.1, אבל בגדול לא עלה מעל ה- 8. מה הסיכויים שמדובר בשפעת החזירים אצלה? אצלי? (חום נמוך יכול בכלל להיות שפעת החזירים?). ואם הסבירות גבוהה, האם היום לאחר חצי שנה היא/אני עדיין אמורות להיות "מוגנות"? תודה על הסבלנות ועל כל העזרה והמידע לאנשים מודאגים כמונו (:

שלום יעל, 1. מי שרוצה להתחסן מוזמן לעשות זאת. אני אישית החלטתי שבשלב זה אינני מעוניין בכך. 2 אין ביכולתי להעריך את הסיכויים שבתך ואת כבר חליתם ב'שפעת החזירים' בעבר. 3. אינני מכיר מקום בישראל שבו יכול אדם לבצע בדיקת נוגדנים ל'שפעת החזירים' כדי לאבחן בדיעבד שהוא חלה בה. הרבה בריאות אפי

שלום יעל, 1. ברחבי העולם קיבלו כבר מאות מליוני אנשים את החיסון כנגד 'שפעת החזירים'. 2. גם אני עדיין לא התחסנתי כנגד 'שפעת החזירים': כאדם בריא (ללא גורמי סיכון מוכרים לפתח את סיבוכי המחלה הזאת) אינני מוצא סיבה למהר ולהתחסן. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת