חיסון טרם כניסה להריון

דיון מתוך פורום  שפעת

12/01/2010 | 09:52 | מאת: רועי

ד"ר הלפרין שלום רב, אשתי מעוניינת להיכנס להריון. כרגע לפי בדיקה שערכה (שימוש בערכה ביתית שנרכשה בבית מרקחת) היא איננה בהריון. שאלתי, במידה והיא מעוניינת להתחסן טרם כניסה להריון, איזה חיסון מומלץ לה לקבל (עם או ללא אדג'ובנט)? האם לקבלת חיסון הכולל אדג'ובנט יש השפעה על הריון שנקלט לאחר ביצוע החיסון? תודה רועי

שלום רועי, 1. למרבית האנשים שמעונינים להתחסן כנגד 'שפעת החזירים' אני ממליץ להשתמש בתרכיב החיסון ללא האדג'ובנט. 2. אין ברשותי תשובה לשאלה "האם לחיסון הכולל אדג'ובנט יש השפעה על הריון שנקלט לאחר ביצוע החיסון". הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת