שפעת החזירים

דיון מתוך פורום  שפעת

13/08/2009 | 20:32 | מאת: אלמונית

שלום רב בנותיי ואני אובחנו כחולות בשפעת החזירים. מתי מסתימת ההדבקה לגבי בני משפחה אחרים? כיצד ניתן למנוע הדבקות אחרים בסביבתינו? מהו הטיפול הראשוני? מהם הסיבוכים והאם לילדים עד גיל 12 יש תרופה שונה מ-tamiflu? תודה

שלום אלמונית, 1. על פי הנחיות משרד הבריאות אדם שחלה ב'שפעת החזירים' מפסיק להיות מדבק רק לאחר 24 שעות מהיעלמות כל תסמיני מחלתו. 2. הטיפול שממליץ המשרד לאנשים שאינם ב'קבוצות סיכון' הוא סימפטומטי בלבד. 3. כדי לצמצם את סיכויי ההדבקה של אנשים אחרים בסביבתכם מומלץ לכם להישאר ב'בידוד מרצון' ולא להיפגש עם אנשים אחרים עד להחלמתכם. 4. קיימת תרופה נוספת לשפעת בשם רלנזה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת