לדוקטור הלפרין שלום רב!

דיון מתוך פורום  שפעת

27/04/2009 | 19:35 | מאת: דנה

שאלותי היא כדלקמן: 1.בכתבות שונות באמצעי התיקשורת, התושבים שגרים במקומות בהם הנגיף משתולל חובשים מסיכות על פניהם.המסיכות עשויות נייר ותו לא,כיצד הן עוזרו במניעת המחלה אם ידוע שהיא עוברת בדרכי הנשימה? 2.כמדומני הזן הלז של השפעת הוא חדש ולא מוכר,מניין לנו שתרופת ה TAMIFLU עוזרת? הרי אם היתה עוזרת מס' רב של אנשים לא היו מתים! אשמך אם תענה לשאלותי בצורה מפורטת דנה .א.

שלום דנה, 1. אכן המסכות הנראות בתצלומים אינן נחשבות כיעילות במיוחד כהגנה מפני הנגיף, אך לפחות הן יעילות באופן חלקי (כך שהן טובות יותר ממצב של "אין מסכה"). לצורך הגנה שנחשבת כסבירה יש להשתמש במסכות הנקראות N95 (שגם הן, כשמן, מגינות רק בכ- 95%), ולצורך הגנה של 100% יש להשתמש באמצעים הרבה יותר מורכבים. 2. המרכיב הגנטי של הנגיף (המקסיקאי) נבדק בארה"ב ועל פי ממצאים אלו הוא אמור להיות רגיש ל'טמיפלו'. אין בידי מידע על סיבת המוות של החולים במקסיקו, אך לפי מיטב ידיעתי אף אחד מהחולים בארצות הברית או באירופה לא נפטר עד כה מהמחלה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת