אלח דם מעירוי נוזלים?

דיון מתוך פורום  שפעת

19/02/2024 | 09:38 | מאת: אלח דם

שלום ד"ר, קיבלתי אתמול אחה"צ עירוי נוזלים במיון והצינור הוצא והוכנס פעמיים על ידי אחיות עוברות (ללא החלפת כפפה) בשל מעבר מקום והתפנות שלי לשירותים וגם קצה הצינור נגע בעמוד לא נקי שמחזיק את השקית ולאחר מכן החזירו את הצינור. האם זה יכול לגרום לזיהום? לאלח דם? תודה

שלום, זה אפשרי אך לא סביר. הרבה בריאות אפי

21/02/2024 | 03:33 | מאת: הדר

תודה על המענה ד"ר. יש לי כאבי שרירים בידיים וברגליים, כאבים בבתי השחי וחולשה מהלילה שלאחר העירוי נוזלים, תחושה של שפעת ללא חום (קיבלתי עירוי בשל התייבשות). האם יש צורך לפנות לרופא? עד כמה ימים ניתן לדעת אם חל זיהום או לא? תודה רבה

מנהל פורום שפעת