שלום וברכה דוקטור

דיון מתוך פורום  שפעת

12/01/2023 | 16:30 | מאת: יוסי

שלום דוקטור רציתי לשאול בחור צעיר בריא ללא מחלות רקע בסביבות גיל 22 האם כדאי לו להתחסן לשפעת?

שלום יוסי, כל אדם או הורה של ילד/ה מגיל חצי שנה, ובמיוחד אלו עם מחלות רקע המפורטות בסעיף 1 של תדריך החיסונים של משרד הבריאות (עדכון אוגוסט 2022) שאותו אפשר לקרוא באתר משרד הבריאות ; הרוצה לצמצם את סיכויו (או את הסיכויים של ילדיו) לחלות בשפעת ו/או לפתח את סיבוכיה; אין לו/ה (או לילדיו/ה) הוריות-נגד לקבלת החיסון; והוא/היא מכיר/ה את מגבלות החיסון ואת הסיכונים האפשריים הקשורים בקבלתו, כמו גם את החלופות הקיימות - מוזמן/ת להתחסן. הרבה בריאות אפי

13/01/2023 | 08:57 | מאת: רפי

יש לציין שברוב העולם המערבי אין המלצה לצעירים בריאים להתחסן לשפעת והם גם לא זכאים לקבל אותו בחינם, כנראה שרק בישראל וארה"ב יש מדיניות כזו של המלצה וחלוקה חינם לצעירים (בארה"ב זה בחינם רק לבעלי ביטוח בריאות): https://en.wikipedia.org/wiki/Vaccination_schedule

מנהל פורום שפעת