הרפס בשפתיים אח של תינוקת

דיון מתוך פורום  שפעת

08/06/2022 | 12:11 | מאת: חוששת

שלום, יש לי תינוקת בת שבועיים שגם נולדה פגה בשבוע 34+5. אני מנסה ממש להרחיק את בני בן ה3 ממנה ולדאוג למגע מינימלי אבל היו פקשושים. שאחד מהם היה בשבת שהוא השאיר את המוצץ שלו במיטתה ובהסח הדעת נתצי לה אותו. שמתי לב לטעות ישר אבל כבר שנגע לה בפה. אתמול התחילו לו פצעי הרפס בפה( יש לו התפרצות אחת לכמה חודשים) ואני ממש לחוצה שהדביק אותה. קראתי על כך שההדבקה בהרפס ממש מהווה סכנה לתינוקת קטנים. יש משהו שאפשר לעשות כעת? חוץ מלעקוב?

שלום חוששת, אינני מכיר טיפול תרופתי המקובל בסיטואציה כמו זאת המתוארת בשאלתך. הרבה בריאות אפי

08/06/2022 | 12:48 | מאת: חוששת

תודה. ועד כמה באמת זה מסוכן עבורה?

שלום חוששת, הבה נקווה שהיא לא נדבקה (אחרי הכל, האירוע המתואר בשאלתך התרחש כשלושה ימים לפני שבנך פיתח תסמינים) ואז לא נצטרך לדאוג בנוגע לסכנות של המחלה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת