האם ניתן באמת לחזק את מערכת החיסון?

דיון מתוך פורום  שפעת

11/08/2021 | 20:28 | מאת: שאול

האם יש בדיקות דם ספציפיות לגביי מערכת החיסון? האם יש מה לעשות כדי לחזק מערכת חיסון? קראתי שבגמבה יש מלא ויטמין סי, נניח ואוכל כל יום האם זה באמת יחזק אותי? אני נדבק המון ולוקח לי המון זמן להחלים בכל פעם אני עושה שייקים ירוקים אוכל שום גמבות ושום דבר לא באמת עוזר האם יש אולי תוספים שאתה ממליץ? מה אפשר לעשות? תודה

11/08/2021 | 21:20 | מאת: יעל

שום תוסף לא באמת עוזר זה בגדר ספקולציות. מבחינה מדעית! יש קשר בין גוף בריא למערכת חיסון בריאה. ובין נפש בריאה למערכת חיסון בריאה. חד משמעית לחץ מסיבי פוגע במערכת חיסון. לכן בטופן כללי... צריך להיות רגועים, לא לעשן, לא סוכר לבן, משקל תקין וכל מה שכבר אתה יודע. אציין ש מערכת חיסון זה גם דבר גנטי ויש כאלו שהיא יותר טובה מאחרים.

11/08/2021 | 21:51 | מאת: שאול

לצערי אני לא מעשן ושומר על אורח חיים מאוד בריא ולמרות זאת אני חוטף המון... ולוקח לי המון זמן להחלים, ראיתי גם אימונולוג אבל אף אחד לא באמת מבין למה אני חולה הרבה ככה זה ממש מתסכל בעיקר שאני מאוד שומר וגם יחסית צעיר ( 32) חשבתי ללכת לדיקור סיני כבר אני באמת אובד עצות

12/08/2021 | 00:19 | מאת: בני

מציע לך לעשות בדיקת דם לוויטמין D. וויטמין זה חשוב לבריאות העצמות והשרירים, מערכת החיסון, לב ועוד. אם יש חוסר מומלץ לקחת כל יום תוסף של הוויטמין 1,000 -800 יחידות (בקיץ), 1,600-2,000 יחידות (בחורף). https://www.healthline.com/nutrition/vitamin-d-coronavirus#does-it-protect-against-covid-19 https://www.pharmacytimes.com/view/vitamin-d-helps-the-immune-system-during-cold-and-flu-season https://www.medicalnewstoday.com/articles/322205#when-to-see-a-doctor

שלום שאול, אני ממליץ לך להפנות את שאלתך לפורום של רופא/ה מומחה/ית באימונולוגיה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת