חיסון שפעת לפני נסיעה לארה"ב

דיון מתוך פורום  שפעת

09/02/2018 | 22:38 | מאת: ענת

שלום, אני נוסעת לארה"ב בעוד שבוע ורציתי לדעת האם יש טעם לעשות את חיסון השפעת המוצע בישראל נוכח ה"התפרצות" שיש שם. האם החיסון המוצע בישראל רלבנטי לזן/זנים האחראיים להתפרצות בארה"ב? תודה מראש, ענת

10/02/2018 | 02:34 | מאת: לא רופא

היי , נתקלתי בדיוק בכתבה על הזנים בynet. מצטט מהכתבה: ''בינתיים ברחבי העולם נמשכת מגפת השפעת, שהוכתרה השנה כקשה ביותר מזה עשור. בארה"ב דווח עד כה על מותם של 54 ילדים בריאים מהמחלה. בארה"ב הוכרז על מצב חירום, ובתי ספר רבים נסגרו עקב התחלואה הרבה. מקרי תמותה רבים מדווחים גם באנגליה. דו"ח משרד הבריאות מצא בניטור השבועי כי ישנה פעילות משולבת של שפעת מסוג B, שפעת מתת-סוג A/H3 ושפעת A/H1N1, והזן שהדביק יותר מכולם הוא זן B מתת-הזן YAMAGATA. תת-זן זה נמצא בחיסון המרובע הניתן במכבי ומאוחדת, אך לא בתרכיב שניתן בקופות החולים כללית ולאומית'' מקווה שהאינפורמציה קצת עוזרת. בהצלחה.

שלום ענת, 1. זן השפעת הדומיננטי השנה בארה"ב נקרא H3N2 A והוא כלול בחיסון. 2. חיסוני השפעת המשווקים בארץ ('המשולש' ו'המרובע') זהים בהרכבם הוירולוגי לאלו שמשווקים בארה"ב. 3. למי שרוצה לנסות הקטין את סיכויו לחלות במחלה או לסבול מסיבוכיה, ומכיר את חסרונותיו ואת תופעות הלוואי האפשריות של החיסון הנ"ל, מומלץ להתחסן (כאן או שם). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת