האם יש לי הפרעת אכילה/האם אני אנורקסית?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

04/05/2012 | 14:24 | מאת: זמירה

שלום, אני בת 17 הגובה שלי 168 ס"מ ואני שוקלת 50 ק"ג. מאז ומתמיד הייתי רזה והמשקל הממוצע שלי היה 52 קילו. לפני כחודש וחצי גיליתי שעליתי 4 קילו תוך שבועיים. באותו זמן אכלתי בלי סוף ואז התחלתי לשים לב מה אני אוכלת. הפסקתי לאכול חטיפים ודברים מלאים בשמן. שבוע לפני פסח הייתי חולה מאד ולא אכלתי כלום במשך כמה ימים. מאז התאבון שלי פחת עד כדי כך שאני יכולה להסתפק בארוחה אחת ביום וגם אותה אני אוכל כי אני יודעת שצריך וזה לא בריא. אין לי שום כוונה לעשות דיאטה אבל אני פשוט לא רעבה... בלי שום קשר לדיאטה אני יוצאת להליכות/ ריצות פעם בשבוע כדי להירגע מהלימודים אני שמה לב שאני םמשיכה להרזות ולרדת במשקל. האם זה נחשב שיש לי הפרעת אכילה או שכל השינוי הזה במשקל קורה כחלק מגיל ההתבגרות/עודף לחצים (ויש הרבה)? אני יודעת שאני נמצאת בתת משקל אבל האם זה נחשב אנורקסיה?

04/05/2012 | 14:29 | מאת: זמירה

לא כתבתי את כל המייל מקודם. הוא נגמר ב-walla.com

שלום לך. הדבר הראשון שעלייך לעשות הוא לבדוק באמצעות רופא/ת המשפחה מה הסיבה לירידה במשקל. בד"כ הפרעת אכילה קשורה לפחד להשמין ולרצון לרדת במשקל שאת לא מתארת שיש לך. בכל מקרה, תשללי קודם סיבה רפואית ואז המשיכי לבדוק. עדכני אותנו. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית