הפרעת אכילה של הקאה מדי פעם

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

21/12/2011 | 11:40 | מאת: \יהב

הי אני בת 33 עם ילדים ובהריון כבר שנים מתעסקת במשקל אוכלת מסודר אך פעם בחודש ולעיתים חודשיים מקיאה באופן יזום( בדרך כלל זה מלווה אחר כך בתחושה שאולי אני בולימית ולמה עשיתי זאת ). אני לא אוכלת אכילה כפייתית ומקיאה כי מרגישה שאכלתי יותר מדי ואני אשמין- זו המחשבה , זה קורה אחת לחודש למרות שהיתה תקופה שפעם בשבועיים הקאתי וזה עבר כבר שלוש שנים שזה מדי פעם. ברור לי שזו לא בולימיה לפי הספרים אך זה לא בריא וזה משהו רגשי . האם ניתן לטפל בכך? אני לא רוצה את זה .האם כמטפלת זו הגדרה לבולימיה ועליי לפנות למטפל בבולימיה או בהפרעת אכילה ?זה מפחיד אותי ,אני לא רוצה לחיות כך ואני מבינה שיש משהו רגשי שגורם לזה. אני רוצה לטפל בזה . תודה על הכל אשמח לתגובה.

21/12/2011 | 15:23 | מאת: יהב/

שכחתי רק - אציין כי הלכתי לפסיכולוג וכששוחחתי על כך הוא אמר שזו לא בולימיה ושלבד אני צריכה להחליט להפסיק להקיא פעם ב...ובמקום זה להרשות לעצמי פעם בשבוע להתפנק במשהו משמין בלי רגשות אאשם. האם כדאי ללכת לתזונאית או לטיפול בהפרעה כי למרות שזה לא על בסיס קבוע זה לא בריא ואחרי כמה שנים אני מבפנים רוצה לשים את זה מאחורי כי אני באמת יכולה , ההקאה לא משחררת אותי ולא התמכרתי לזה אז חבל שיהיו לי נזקים עתידיים. היום אני מבינה גם שיש לי בעיה וגם פעם בחודש זה לא בסדר , האם ישהמלצה למטפל כשלהו באור השרון מרכז ?תודה רבה

היי. אני מברכת על רצונך לנקש את ההתנהגות הזו מחייך ולא לתת לה להתקיים גם אם היא מופיעה "רק" לעיתים רחוקות. הייתי ממליצה לפנות לאיש מקצוע בתחום הפרעות האכילה (למרות שזו לא ההגדרה המדוייקת של בולימיה), והשאלה האם לפנות לתזונאית המומחית בהפרעות אכילה או לפסיכולוגית המומחית בהפרעות אכילה קשורה למה את רוצה להשיג כעת. פסיכולוגית צפויה לסייע לך להבין את מקור ההתנהגות לצד הנסיון לצמצם אותה, בעוד שתזונאית צפויה לסייע בעיקר במניעת המצבים של ההקאה עצמה, אך עם פחות תובנה לגבי מקורות עמוקים שלה. הכל תלוי בהאם מתאים לך לפתוח דברים ולחזק גם תחומים אחרים בחייך או שאת רוצה משהו מאד מאד ממוקד שמתאים יותר לתזונאית. להמלצות על אנשי מקצוע אנא כתבי לי למייל [email protected]

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית