עזרה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

18/12/2011 | 11:58 | מאת: עדי

שלום גילי אני פונה בקשר לאימי, היא בת 58, לפני כשלוש שנים פוטרה מעבודתה ומאז החלה להשמין מאוד ברור לנו שזה מגיע ממקום של חוסר, חשוב לציין כי הפסיקה לעשן לפני כיותר מחמש שנים היא אוכלת ללא הפסקה ובכמויות גדולות, מנסה לעשות ספורט אך לא מתמידה היא מודעת למראה החיצוני שלה ובאמת שרוצה להרזות אך לא מצליחה, לעיתים יש לה התקפות אכילה בלילה מהמקרר היא לא נהנית מהאוכל וכועסת על עצמה אחרי שאוכלת הרבה. אנחנו לא תורמים לזה וכועסים מאוד כאשר היא אוכלת. היא הלכה לדיאטנית פעם פעמיים וגם בזה לא התמידה. קשה לה מאוד להתמיד בכל דבר שקשור לספורט או לגוף שלה. מה עלינו לעשות? היא לא תלך לטיפול כי זה יגע לה במקומות רגישים שאני לא חושבת שהיא תרצה לפתוח. אנא עזרתך...

היי עדי נשמע שאמך תוכל להיעזר בכל מני סוגים של תמיכה והכוונה. אני חושבת שטיפול לא בהכרח חייב לגעת במקומות רגשיים. תוכלו להסביר לה שהטיפול הוא במטרה לעזור לה לגייס כוח רצון לשמור על בריאותה. בכל מקרה, חשוב שתהיה מלווה על ידי תזונאית מומחית בהפרעות אכילה. ניתן למצוא שילובים כאלה של טיפול ותזונאית ברשימת האפשרויות שציינתי בהודעה מתאריך ה 20 לאוקטובר. בנוסף, עומדת להפתח קבוצה בהנחייתי (ראי מודעה מה 8 לדצמבר) שיכולה לתת מענה ממוקד לבעיה. עבור כל אחד מהמקרים אמך צריכה לגלות רצון מינימלי לבדוק אפשרות לשינוי. מקווה שזה עוזר. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית