בבקשה!

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

03/10/2011 | 18:39 | מאת: פולאנקה

שלום גילי אני בת 18 ומאז שאני בת 9 אני התחלתי להשמין, אני התחלתי בלאכול מול הטלויזיה, והיום זה כל פעם שמשעמם או עצוב. לאחרונה התחלתי ללכת לדיאטנית של הקופת חולים. אבל אני עדיין מתקשה להיפטר מההרגל המגונה ולשלוט בהתקפי האכילה האלה ואני די מובכת להגיד לה שאני לא שולטת בעצמי. אם תוכלי רק לתת איזשהו טיפ, משהו שייתן לי את המשמעת העצמית הזאת. אני מאוד אעריך אתזה!

שלום לך ראשית אציין שעלייך להרשות לעצמך לספר על הקושי לשלוט, שהרי זה מה שהתזונאית תנסה לעזור לך בו וזה גם מה שהיא מצפה לשמוע. אם אין קושי לשלוט, אין קושי לרדת במשקל.... התזונאית מכירה היטב את המצב המתסכל של חוסר שליטה באכילה, והיא שם כדי ללמד אותך לשלוט. טיפ ראשון שהיא אולי תתן לך, הוא לנהל יומן אכילה. כתבי ביומן את השעה בה את אוכלת, מה הסיטואציה (מול הטלויזיה, בחצר...), מה את מרגישה וחושבת (לדוגמא: אני עצובה וחושבת שאני ילדה רעה) והכי חשוב: לכתוב מה את אוכלת! באכילה קשה לשלוט אבל הכתיבה היא תוספת לכך. ולכן את כן יכולה להחליט לכתוב. זה בדרך כלל משפיע לטובה. הכתיבה על הרגשות עוזרת, והכתיבה של מה את אוכלת עוזרת לשלוט. שיהיה בהצלחה. עדכני. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית