השמנה מהפרשת אינסולין

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

02/10/2011 | 02:37 | מאת: רחלי

שלום גילי, הי אני רחלי בת 28, רציתי לשאול האם יש מצב שהגוף משמין כתוצאה מהפרשת איסולין בעת יריקה של אוכל. אני נוהגת לירוק דברי מתיקה לפני בליעתם (על מנת להינות משני העולמות ולא להשמין) במקביל אני אצל דיאטנית ואוכלת דיאטה מאוזנת של 1200 קלוריות ליום וגם עושה ספורט. אך לא מצליחה לרדת... יש לציין שאני אחרי ירידה של 20 קילו בשנתיים האחרונות... האם ייתכן כי בשל האכילה יריקה מופרש אינסולין ברוק שגורם להשמנה? או האם ייתכן שאני משמינה איכשהו מהיריקות הללו (אני לא בולעת בוודאות שום דבר) אני ממש מיואשת מעניין התקיעות במשקל ולא יודעת מה עוד לעשות... יש לציין שאני גם בכושר די טוב...

היי רחלי טוב שפנית. לצערי על העניין הפיסיולוגי אינני יודעת לענות לך. אני לא יודעת בדיוק מה הוא האופן שבו אינסולין מופרש והאם הוא משמין אם כי יש הגיון בדברייך. רציתי דווקא להתייחס לפתרון היריקה שמצאת. האם את שלמה איתו? אני מבינה למה הוא לכאורה מאפשר להנות משני העולמות והוא אולי קל יותר כעת מוויתור על רזון או וויתור על מזון, אבל אני נוטה לחשוב שהוא פתרון בעייתי לאורך זמן שמותיר אותך בכל זאת עם תחושה שאת שבויה של המזון ושאת נאלצת להתנהל איתו באופן חריג. האם יש בך תחושה כזו? גילי

02/10/2011 | 19:36 | מאת: רחלי

תודה על תשובתך, אני כלל לא שלמה עם ההרגל המגעיל שסיגלתי לעצמי... אך אני די מיואשת מהמצב... ואם אני לפחות לא יורדת במשקל לאחר מאמצים רבים, אז לפחות שאהנה קצת מהטעם מהדברים שאסורים לי... אם טיפה אני חורגת מהתפריט שלי או מפסיקה ספורט אני מיד מעלה במשקל... אני לא מצליחה לחשוב על פיתרון טוב יותר.. ממש מיואשת ומרגישה שכל האנרגיות החיוביות שבי מופנות לכיוון המשקל והתקיעות בו...

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית