בולמיה אצל אבי

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

23/09/2011 | 11:27 | מאת: בת מודאגת

מזה שנים מספר אנו מודעות להתקפים בולמים אצל אבינו (הקאה לאחר בליסה). לאחרונה מינון ההתקפים עלה לרמה כמעט יומיומית. אנו שומעות את ההקאה אך הנושא "מוקצה" מדיבור. יש לציין כי אחותי סבלה במשך כ-10 שנים מהבעיה וזכתה לעידוד מצד ההורים (!), דבר שמבטא את יחסם לנושא. האם קיים סיכון לחייו של אבי כתוצאה מהתנהגות זו? (בן 63, בעל בריאות תקינה בדרך כלל, אדם פעיל מאוד - הליכות, שחייה וכו'). כיצד ניתן להביא את הסיכון לידיעתו והאם יש דרך נכונה לפעולה - להערכתך?

שלום לך. הצערתי לקרוא על המצב המורכב. בהקאות ישנם סיכונים רבים אך רק רופא יכול להעריכן אצל אדם ספציפי. אני מציעה לגייס רופא משפחה אם יש, חבר קרוב או בן משפחה שאביך מחשיב את דעתו ולנסות להיעזר בהם גדי לרתום אותו ללכת לבדיקה רפואית וגם לטיפול בבולימיה. באופן כללי הקאות יכולות לגרום למחסור בחומרים חיוניים לגוף, לפגוע בושט וכן, גם לפגוע באופן מסכן חיים. אולי תוכלי בתור התחלה להדפיס מהאינטרנט חומר על הנזקים הבריאותיים של בולימיה ולהניח במקום בולט בבית ולקוות שאביך יקרא. עם זאת, ידיעת הסיכונים אינה מספיקה ומרבית הסובלים מבולימיה ממשיכים להקיא גם כשיודעים את הסיכונים מתוך קושי גדול לשלוט במנהג הזה. מה עמדתה של אמך? האם היא תוכל להיות גורם מסייע ברתימתו לטיפול? עדכני. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית