התחלה?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

30/08/2011 | 17:03 | מאת: שואלת

הי גילי, אני בת 24 ובחודש האחרון ירדתי במשקל, בערך ארבעה קילוגרמים..לא עשיתי דיאטה ולא שום דבר..פשוט ירד לי התיאבון..כששמתי לב לזה שירדתי במשקל, בערך לפני שבוע, אז כאילו פתאום נהייתי מודעת לזה ועכשיו אני מפחדת להשמין בחזרה ואפילו בא לי להמשיך לרזות (אני שוקלת 56 והגובה שלי הוא 1.70) ואני מרעיבה את עצמי..לא אוכלת כלום (רק שותה מים) עד הערב..ובערב אני אוכלת ארוחה אחת...וזהו ככה עד למחרת...בגלל זה אני חלשה כל הזמן ובלי אנרגיות בכלל...אבל אני לא רוצה לאכול..אני יודעת שאני חייבת ובגלל זה אני אוכלת את הארוחה האחת ביום, כדי להצליח לתפקד.. אני בטיפול פסיכולוגי, המצב הרגשי שלי לא הכי משהו בתקופה האחרונה ובגלל זה נראה לי גם שירדתי במשקל... אבל רציתי לדעת האם זו תחילתה של הפרעת אכילה? תודה רבה

היי האם זו התחלה נוכל לדעת רק לאחר שיהיה או לא יהיה המשך מהסוג הזה, וכדאי כמובן שלא. אני ממליצה לך לפנות בדחיפות לתזונאית המתמחה בהפרעות אכילה (דרך קופת חולים או באופן פרטי) אשר תוכל לסייע לך לשמור על משקלך או לרדת עוד אך באופן שפוי ובריא מבלי לגלוש להפרעת אכילה שיכולה כידוע לא רק להביא לסימפטומים כפי שתארת אלא לנזקים ארוכי טווח לגוף (ללב, לפריון הגוף) ולמרבה הצער מובילה פעמים רבות למוות (לוא דווקא למוות מרזון, אך מכך שהגוף לא מקבל חומרים שהוא זקוק לו עשויים לקרוס איברים פנימיים גם שנים לאחר ההחלמה). שמרי על עצמך ושתפי כמובן את המטפל/ת שלך בכך. מקווה שלא יהיה לך עוד צורך לבקר כאן אבל אם כן את מוזמנת. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית