מיואשת...

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

28/08/2011 | 01:59 | מאת: אוסנת

שלום גילי, יש לי שאלה מאוד נקודתית... אני בת 25, בתהליך ארוך מאוד ומיגע הצלחתי להשיל מעלי 20 ק"ג. נותרו לי עוד 8 ק"ג שלא רוצים לרדת. אני במעקב עם דיאטנית ובשלושה חודשים האחרונים השלתי רק 3 ק"ג וזאת לאחר ספורט אינטנסיבי ורמת וכמות קלוריות קטנה מאוד. מבוקר עד ערב אני שבויה במחשבות על הדיאטה, המשקל ובעיקר כעס ותיסכול על הגוף שלא מראה תוצאות הוגנות למאמצים שאני משקיעה. כמו כן, במהלך ה-3 חודשים אני עושה טיפולים להצרת היקפים במקביל לספורט... שאלתי היא האם ייתכן כי המחשבות הבלתי פוסקות על הדיאטה תוקעות ועוצרות את הגוף בירידה? כי הגוף בסטרסס? יש לציין שהמחשבות הללו לא גורמות לי לאכול יותר.. אלא לדיכאון כללי וכעס על גופי... תודה רבה,

שלום לך. ראשית, כל הכבוד על ההישגים היפים שלך! השאלה שלך מעניינת ואין עליה תשובה פורמאלית ככל שידוע לי. יש קשר בין סטרס למטאוליזם וזה יכול אולי להשפיע בעקיפין. מה שבטוח, זה שהמחשבות הבלתי פוסקות עוצרות את היכולת שלך להנות ממה שהשגת עד כה. לפעמים הגוף צריך להתרגל למשקל חדש לפני שיש עוד ירידה וזה בסדר. לדעתי חבל שתסבלתי כעת במאמצים אינטנסיביים להשיג משהו שאולי יכול להגיע במעט סבלנות ועם פחות מאמץ. האם את נמצאת גם בטיפול רגשי? שינוי כה גדול במשקל גורר גם שינויים בדימוי העצמי ובדפוסי החשיבה ואולי תוכלי להתרם מליוי כזה בתהליך. חבל שמתוך כעס על עצמך ועל גופך על הקילוגרמים הנותרים- תשארי מתוסכלת ותזכרי את התקופה הזו כתקופה בלתי נסבלת. מקווה שזה עוזר במשהו. מוזמנת לעדכן מה חשבת. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית