טיפול בהפרעות אכילה - בולימיה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

10/01/2011 | 21:10 | מאת: שירלי

שלום, בן דודי חוזר לארץ אחרי שהות ממושכת של מעל 10 שנים בחו"ל, כיוון שחלה הידרדרות במצבו ולאחר אשפוז בבית חולים. לטענתו כבר שלושה חודשים שאינו מקיא. הבנתי שהטיפול בבתי חולים בארץ נעשה ברובו חינם (ראיתי בהודעות קודמות), אך אינני בטוחה שהמצב זהה לאדם שבעשור האחרון לא היה בארץ ולכן גם לא משלם תקופה ארוכה ביטוח לאומי. הוא במצבי נפשי לא טוב ואבי אמור לטוס בקרוב לחו"ל כדי להביאו לארץ. האם תוכלי לומר לי מה האפשרויות שעומדות בפנינו לטפל בו? האם בבתי החולים יטפלו בו למרות שלא שילם ביטוח לאומי? אולי יש אפשרויות אחרות לתת לו טיפול? אשמח למענה. תודה, שירלי.

שלום שירלי. אני חושבת שישנן מרפאות מסויימות שנותנות טיפול גם למי שאינו תושב הארץ. לא הצלחתי להבין מהודעתך אם הוא אזרח ישראל. אם כן לא צריכה להיות שום בעיה לדעתי, אך יש לבדוק מול המרפאות הספציפיות. מהיכן אתם בארץ? במידה ואינו תושב הארץ, אני ממליצה לך ליצור קשר עם ביה"ח הדסה עין כרם- מחלקה או מרפאה פסיכיאטרית ולשאול שם כי לדעתי יש סיכוי שהם יכולים לתת מענה גם למי שאינו תושב הארץ, ואם לא אז לפחות להסביר לך מה עושים במקרה כזה. הרבה בהצלחה. המשיכי לשאול אם הדברים לא מסתדרים. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית