מתוקים

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

19/11/2010 | 14:12 | מאת: יעל

למה אכילת מתוקים כמו גלידה , שוקולד, מרגיע? חולת צליאק בת 48. לצערי קשה לי לותר על המתוק. מאוד קשה.

שלום לך. לאכילת מתוק יש השפעה פסיולוגית על הגוף והמוח, עליה תוכלי לקרוא מעט במאמר לא מדעי אך מעניין http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3028374,00.html אבל, להערכתי, הקושי לוותר על מתוק וההרגעה הנלווית למתוק נובעים במידה רבה מאד מאד מהתיוג הפסיכולוגי שיש למאכלים אלה כמאכלים מנחמים, מפצים, משמחים וכו'. הרי גם פעילות גופנית גורמת להרגעה ולהפרשת חומרים "משמחים" במוחנו, ועדיין, לרובנו קל יותר לאכול מתוק מאשר לקום ולבצע פעילות גופנית, גם אם ההשפעה של שתיהן על מצב הרוח דומה...

21/11/2010 | 10:57 | מאת: יעל

.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית